Auroras-hankkeen koronatiedote II

06.05.20

Noudatamme Auroras-verkostossa Valtioneuvoston koronavirusepidemian aikaisia rajoituksia ja suosituksia.

Auroras-hankkeen ensimmäisessä koronatiedotteessa olemme ohjeistaneet Auroras-ryhmien ja yksilömentorointiparien tapaamisten keskeyttämisestä 13.5. saakka.

3.-4.5. hallitus linjasi neuvotteluissaan koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta. Meitä Auroras-verkostossa koskee erityisesti kokoontumisrajoitus. 1.6. alkaen kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus muutetaan hallituksen toimesta 50 henkilön kokoontumisrajoitukseksi.

Auroras-verkosto ohjeistaa ryhmien ja yksilömentorointiparien tapaamisten keskeytymisen jatkumisesta 31.5. saakka. Kun kokoontumisrajoitus muuttuu 1.6. koskemaan yli 50 henkilön tapaamisia, myös Auroras-ryhmät ja yksilömentorointiparit voivat tavata harkitusti. Kaikissa tapaamisissa tulee kuitenkin huomioida turvaetäisyydet ja yleiset hygieniaohjeistukset. Viime kädessä jokainen ryhmä päättää itse tapaamisistaan ja mentori ja aktori osallistumisestaan yhteisiin tapaamisiin. Etätapaamisten järjestäminen on edelleen mahdollista ja suositeltavaa.

Auroras-verkosto muistuttaa, että yli 70-vuotiaiden suositellaan edelleen välttävän fyysisiä kontakteja mahdollisuuksien mukaan. Valtioneuvosto korostaa riskiryhmään kuuluvien omaa harkintaa koronavirukseen liittyviä toimintaohjeita noudatettaessa.

Lähde:
Valtioneuvoston nettisivut, erityisesti "Hallitus linjasi suunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi ja rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta" -tiedote

Haluatko keskustella oman ryhmäsi tapaamisista tai onko sinulla muuta kommentoitavaa? Ota rohkeasti yhteyttä: 

Tanja Aakko, hankepäällikkö: tanja.aakko@auroras.fi, 050 467 3510