Haemme ohjaajia uusiin Auroras-kieliryhmiin!

10.09.24

 

Auroras-verkosto tukee koulutettuja kansainvälisiä naisia työnhaussa, suomen kielen oppimisessa ja ammatillisessa verkostoitumisessa. Järjestämme mentorointiryhmiä eri puolilla Suomea sekä verkkoryhminä.

Käynnistämme lokakuussa uusia Auroras-kieliryhmiä, jotka ovat painottuneet erityisesti työnhaun sanaston ja vuorovaikutustilanteiden harjoitteluun. Ryhmissä keskustellaan työnhakuun, työelämään ja osaamiseen liittyvistä teemoista ja tehdään näihin liittyviä pienryhmä- sekä pariharjoituksia. Osallistujat pääsevät myös rakentamaan itselleen hissipuheen suomeksi.

Haemme nyt eri alojen koulutettuja naisia vapaaehtoisiksi ryhmänohjaajiksi. Ohjaajat alustavat tapaamisten teemoja, ohjeistavat ja fasilitoivat pienryhmäharjoituksia ja kannustavat kaikkia osallistujia mukaan keskusteluihin. Ohjaajat voivat keskenään sopia rooleistaan ja vastuuvuoroistaan tapaamisissa. Ohjaajilla ei tarvitse olla opetuskokemusta – iloinen asenne, valmius kohdata eri taustoista tulevia ihmisiä ja kiinnostus työelämäteemoja kohtaan riittävät.

Ohjaajat saavat perehdytyksen ennen ryhmän aloitusta ja valmiit materiaalit ryhmätapaamisiin. Ryhmissä hyödynnetään puhutun kielen opettamisen Toisto-menetelmää. Puheharjoitusten kautta käsitellään seuraavia teemoja: oman osaamisen tunnistaminen ja siitä kertominen, omasta motivaatiosta kertominen, työnhakuun liittyvä kieli, työhaastattelu, verkostoituminen, keskusteluja työpaikalla ja työlainsäädäntö.

Ryhmien aikataulut löydät täältä. Yhdessä ryhmässä on 6-10 osallistujaa. Toivomme ohjaajilta sitoutumista 8 ryhmätapaamiseen.

Ilmoittautuminen: Valitse itsellesi sopiva ryhmä, ja ilmoittaudu mukaan verkkolomakkeellamme.

Lisätietoja: hanna-leena.saavalainen@auroras.fi

Tule mukaan Auroras-ohjaajaksi tukemaan kansainvälisten naisosaajien suomen kielen oppimista ja työelämäpolkuja!