Auroras-verkoston syyskausi alkaa: uusia ryhmiä käynnistyy eri paikkakunnilla

06.08.24

Auroras-verkoston syyskausi starttaa jälleen! Tänä syksynä yhteistyöverkostomme laajenee: uusia ryhmiä aloittaa pääkaupunkiseudun lisäksi nyt myös Turussa, Kouvolassa, Kuopiossa, Oulussa ja Lohjalla.

Ilmoittautuminen syyskaudelle on avautunut. Ryhmien yhteinen aloitus on syyskuussa, ja ryhmätapaamiset alkavat 9.9.2024 alkaen. Ryhmien aikataulut löytyvät täältä.

Mitä on Auroras-mentorointi?

Auroras-verkoston työelämämentorointi tukee koulutettuja kansainvälisiä naisia työnhaussa, työelämän suomen kielen oppimisessa ja verkostoitumisessa. Auroras-ryhmässä keskustellaan suomeksi ja jaetaan tietoa työnhaun, työelämän ja osaamisen kehittämisen teemoista. Pienryhmää ohjaa 2-4 mentorin tiimi. Auroras-ryhmät tapaavat kerran viikossa 2 tunnin ajan, yhteensä 12 kertaa. Mentorointiohjelmaan kuuluu myös yritysvierailu sekä erilaisia työelämäaiheisia tapahtumia.

Kuka voi hakea mukaan Auroras-ryhmään?

Ryhmä on tarkoitettu koulutetuille naisille (ammatti- tai korkeakoulututkinto), jotka haluavat vahvistaa työnhakutaitojaan, verkostoitua ja harjoitella työelämän suomen kieltä. Odotamme, että ryhmän jäsenet voivat osallistua työelämäaiheiseen keskusteluun suomeksi (noin B1-tason kielitaito).

Katso ryhmien tiedot ja hae mukaan ryhmään verkkolomakkeella.

Haemme mukaan myös uusia mentoreita!

Verkoston laajentuessa haemme ryhmiimme nyt myös uusia mentoreita! Mentoreiksi ovat tervetulleita eri alojen koulutetut naiset, joilla on kokemusta suomalaisesta työelämästä ja jotka haluavat tukea kansainvälisiä naisia heidän urapoluillaan Suomessa. Toivomme mentoreiksi myös naisia, joilla on omaa kokemusta Suomeen asettautumisesta ja työnhausta Suomessa, ja jotka haluavat jakaa kokemuksiaan ja vinkkejään kielen oppimiseen ja työllistymiseen liittyen. Mentorit saavat perehdytykseen sekä verkoston tuen ja materiaalit ryhmätapaamisten suunnitteluun.

Jos merkityksellinen vapaaehtoistyö ja kansainvälisten naisten urapolkujen tukeminen ovat lähellä sydäntäsi, ilmoittaudu mukaan mentoriksi tällä lomakkeella.

 

Lisätietoa toiminnasta antaa Jenni Labarthe, koordinaattori: jenni.labarthe (a) auroras.fi / 050 324 3189

 

Tervetuloa mukaan Auroras-verkostoon!