Tule mentoriksi syksyn Auroras-ryhmiin!

03.08.21

Kiinnostaisiko sinua merkityksellinen vapaaehtoistyö maahanmuuttajataustaisten naisten parissa? Haluaisitko jakaa tietojasi, oppejasi sekä kokemuksiasi suomalaisesta työelämästä ja saada samalla itse uusia kokemuksia ja osaamista vapaaehtoistyössä? Syksyn ryhmämme alkavat jälleen syyskuussa ja haemme nyt vapaaehtoisten joukkoomme uusia mentoreita!

Auroras-verkosto tukee maahan muuttaneiden koulutettujen naisten ja kotona lasten kanssa olevien naisten työllistymistä järjestämällä työelämäaiheista mentorointia suomeksi. Mentoroinnin aikana käsitellään mm. oman osaamisen tunnistamista ja kehittämistä, CV:n ja työhakemuksen kirjoittamista, suomalaista työelämää ja rekrytointiprosesseja sekä työelämän verkostoja.

Auroras-verkosto toimii valtakunnallisesti ja osa ryhmistämme aloittaa näillä näkymin lähitapaamisin ja osa kokoontuu etäyhteyksin Zoomissa. Haemme mentoreita erityisesti Itä-Helsingin ja Vantaan ryhmiimme, etäryhmiin sekä Seinäjoelle, mutta mahdollisuuksia on muitakin! Mentorointitapaamisia on kerran viikossa ja ne kestävät noin kaksi tuntia kerrallaan. Yhteensä tapaamisia on syyskaudella 12 (koulutetut naiset) tai 8 (kotiäidit) kertaa.

Vapaaehtoisena pääset tekemään arvokasta ja vaikuttavaa työtä, jossa tapaat uusia ihmisiä sekä tuet maahan muuttaneiden naisten polkua työnhaussa ja suomalaisessa työelämässä. Tarjoamme perehdytyksen tehtävään ja saat tukea sekä kannustusta niin ryhmäsi muilta mentoreilta kuin verkoston työntekijöiltäkin. Jokaisessa ryhmässämme on tavallisesti 2-3 mentoria ja noin 5-10 aktoria. Uusien mentoreiden ja mentoroinnista kiinnostuneiden tapaaminen järjestetään etänä 23.8. klo 17-19 Zoomissa.

Jos olisit kiinnostunut mentorina toimimisesta, puhut sujuvasti suomen kieltä ja tunnet suomalaista työelämää, voit täyttää yhteystietosi lomakkeelle ja olemme sinuun yhteydessä! Kysymyksissä voit kääntyä hankepäällikkömme Maria Rannanheimon puoleen: maria.rannanheimo(a)auroras.fi, p. +358 50 467 3510.