Ensimmäinen kerta kotiäitien valtakunnallinen etäryhmä

01.06.21

Auroras-verkostossa oli tänä keväänä ensimmäinen kerta maahanmuuttaja kotiäidille valtakunnallinen etäryhmä, jossa minä Sharmin, verkoston hanketyöntekijä, toimin myös mentorina. Ryhmä alkoi 19.3 ja päättyi 21.5. Olimme kokoutuneet 9 kertaa. Kotiäitien ryhmässä oli viisi aktoreita ja kaksi mentoreita. Aktorit osallistuivat Helsingistä, Vantaalta, Espoosta, Lappeenrannasta ja Kirkkonummilta. Olimme tavanneet zoomissa joka perjantai 10-12 aikana.

Ryhmän aktorit olivat aktiivisia ja kaikki osallistuivat spontaanisti. Ryhmässä hyvä olla sellainen kielitaito, että pystyy keskustelemaan suomen kielellä työelämään liittyvistä asioista. Mutta tämä ryhmässä kaikki osaavat puhua sujuvasti. Ryhmässä on tehnyt CV, työnhakemus, LinkedIn profiili ja muita työelämän liittyviä asioita.

 

Ryhmän aktoreiden tavoitteet olivat, että he haluaisivat keskustella suomen kielellä. Sen takia tässä ryhmässä aina syntyi hyvää keskustelua ja kaikki osallistuivat spontaanisti. Koronan aikana, kun emme pysty järjestää lähiryhmiä se oli tosi hyvä malli, että zoomin välityksellä voimme järjestää ryhmää. Kotiäitien etäryhmä suju tosi hyvin. Aktoreiden mukaan, etäryhmä on hyvää, kun ei jännittä aloittaa puhumaan ja voi osallistua mistä tahansa Suomesta. Sen perustella syksylläkin tule Auroras-verkostossa kotiäitien valtakunnallinen etäryhmä ja lisäksi toivottavasti lähiryhmä. Ilmoittautuminen alkaa elokuussa.

Ryhmän jälkeen aktoreilla tuli verkosto ja lisää tietoa mitä voi opiskella seuravaksi.