Auroras-verkosto teki virtuaalisen yritysvierailun Ylen uutis- ja ajankohtaistoimitukseen

19.11.20

Verkostomme pääsi tällä viikolla virtuaaliselle yritysvierailulle Ylen uutis- ja ajankohtaistoimitukseen. Tapasimme videoyhteyden välityksellä toimittajia, uutistenlukijan sekä meteorologin työssään ja näimme muun muassa eri ohjelmien lavasteita. Ylestä työnantajana kertoivat meille Ylen osaamisen ja uudistumisen päällikkö sekä HR-asiantuntija.
 
Virtuaalivierailun aikana kuulimme lisäksi Ylen saavutettavuuden tavoitteesta, eli miten pyritään ottamaan huomioon esimerkiksi ei-suomenkieliset uutisten seuraajat. Yle toimittaa selkouutisia, joissa käytetään selkosuomea, mutta myös tavallisia uutisia tehdessä pyritään huomioimaan eri tasoisesti suomea ymmärtävät katsojat. Keskustelimme siitä, millaisissa erilaisissa työtehtävissä Ylellä on ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä ja millaista koulutusta näihin tehtäviin edellytetään. Ylellä työskentelee ihmisiä hyvin monenlaisista kieli- ja kulttuuritaustoista, mutta suomen kielen merkitys työskentelykielenä on kuitenkin tärkeä. Oli mielenkiintoista myös kuulla millaisia toimittajien työpäivät ovat: usein työssä riittää kiirettä, mutta toisinaan työhön kuuluu myös odottamista, esimerkiksi Valtakunnan kanslian oven ulkopuolella, kun oven toisella puolella valmistellaan päätöksiä.
 
Yhteisesti pohdimme myös sitä, millä tavoin ja minkä verran maahanmuuttajataustaisten ihmisten tai niin sanottujen toisen polven maahanmuuttajien työllistymisestä uutisoidaan. Auroras-verkoston puolesta toivomme, että saamme lukea ja kuulla jatkossa yhä enemmän myönteisiä uutisia maahan muuttaneiden naisten työllistymisestä ja heidän asemastaan suomalaisessa työelämässä.
 
Kiitos Yle, vierailu oli oikein antoisa!