Palautetta kevään Auroras-ryhmistä

31.08.20

Auroras-verkosto järjestää yksilö- ja ryhmämentorointia Suomeen muuttaneille koulutetuille naisille ja Suomeen muuttaneille kotiäideille. Ryhmissä kehitetään suomalaisessa työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja sekä saadaan harjoitusta suomen kielen käyttämiseen. Löydät syksyllä alkavat ryhmämme osoitteesta https://auroras.fi/paikkakunnat/.

Koronavirus keskeytti osan kevään Auroras-ryhmistä, osa pystyi jatkamaan tapaamisia ja työllistymisen kannalta tärkeiden taitojen harjoittelua etäyhteyksien kautta. Keväällä aktoreiden ei ollut mahdollista antaa palautetta ryhmistä kasvotusten, onneksi kolmetoista pääkaupunkiseudun aktoria kävi kuitenkin jättämässä palautetta sähköisesti.

Suurin osa kevään ryhmiin osallistuneista aktoreista oli töissä tai opiskelemassa. Ryhmiin osallistui myös työttömiä työnhakijoita sekä vanhempainvapaalla tai hoitovapaalla olevia. Yleisimmät syyt osallistua ryhmään olivat tiedon saaminen suomalaisesta työelämästä ja työn hakemisesta, suomen kielen taitojen parantaminen sekä uusien ihmisten kohtaaminen. Kotiäitiryhmään osallistumisen syyksi mainittiin muiden äitien tapaaminen ja mahdollisuus puhua heidän kanssaan jostain muusta kuin lapsista.

Ryhmässä tärkeää tai mielenkiintoista oli vastaajien mukaan esimerkiksi:

  • ryhmän hyvä ilmapiiri
  • ryhmän monikulttuurisuus ja -taitoisuus
  • uusien ihmisten tapaaminen ja yhteiset keskustelut
  • mentoreiden välittömyys ja heidän tukensa
  • uudenlaiset näkemykset työelämästä ja sen mahdollisuuksista
  • toisten naisten kokemusten kuuleminen
  • ryhmien yhteiset webinaarit
  • mahdollisuus kysyä apua

Lopuksi vielä muutama kommentti aktoreiden omin sanoin:

  • "Tunsin kuin perhe. Ilmapiiri oli miellyttävä ja mentorit erittäin ystävällisiä."
  • "Työnne oli tärkeä meille (maahanmuuttajille). Kun olin yksin ja en tiennyt mistä aloittaa, Aurora tuli pelastamaan. Kiitos!"
  • "Kiitos kaikille mielenkiintoisesta kurssista, tuesta ja tilasta, jossa pystyin puhua rohkeasti ja selvittää millainen minun ura voisi olla. Itseluottamukseni kehittyi paljon."
  • "Joo, se oli kiva aika tapaamiseen and keskustellaan."

 

Auroras-verkosto kiittää aktoreita palautteesta!