Monan työnhakuvinkit Suomeen muuttaville naisille

23.03.20

Kuva: Mona Abdullahi

Mona Abdullahi on yksi Auroras-verkoston vapaaehtoisista. Mona on muuttanut Suomeen Somaliasta ja hän on ammatiltaan sairaanhoitaja. Sairaanhoitajan opinnot Mona on suorittanut Suomessa. Mona osallistui Auroras-verkoston uusien mentoreiden koulutukseen syksyllä ja hänen oli tarkoitus aloittaa keväällä mentorina toimiminen Helsingin Itäkeskuksen Auroras-ryhmässä. Juuri ennen ryhmän alkua saimme kuitenkin iloisia uutisia: Mona työllistyi unelma-ammattiinsa, sairaanhoitajaksi.

Työllistymisen jälkeen Monan aika ei riittänyt viikoittaisiin Auroras-ryhmän tapaamisiin. Sen sijaan hän toimii tarvittaessa Auroras-ryhmien vierailevana asiantuntijana. Näin Mona jakaa omaa tarinaansa muille Suomeen muuttaville naisille ja tekee arvokasta vapaaehtoistyötä.

Koska Monalla on kokemusta sekä työskentelystä että työn hakemisesta Suomessa, kyselimme hänen vinkkejään muille työtä etsiville. Monan vinkit ovat seuraavanlaisia:

* Pohdi ensin, millaisesta työstä olet kiinnostunut ja miten sinun suomen kielen opiskelusi on edennyt. Työn saaminen Suomessa vaatii alan koulutusta ja riittävää kielitaitoa.

* Muista etsiä töitä erilaisilla tavoilla. TE-toimistosta saat tietoosi avoimet työpaikat, sieltä saat myös tukea työnhaussa ja ammatinvalinnassa. Löydät kuitenkin avoimia työpaikkoja myös netistä, esimerkiksi organisaation ja yrityksen omilta sivuilta.

* Voit ottaa yhteyttä suoraan työnantajiin ja kysyä työmahdollisuuksia. Voit myös jättää avoimen työhakemuksen, jos yrityksen nettisivut vaikuttavat kiinnostavilta. Muista aina liittää mukaan CV, kun lähetät työhakemuksen!

* Työn löytäminen vaatii paljon kärsivällisyyttä. Älä pety, jos et löydä heti töitä. Jatka etsimistä eri tavoilla!

Auroras-verkosto kiittää Monaa kiinnostuksesta Auroras-toimintaa kohtaan ja halusta auttaa toisia Suomeen muuttaneita naisia. Toivotamme myös paljon onnea ja iloa sairaanhoitajan työhön!