Etsimme vapaaehtoisia yksilömentoreiksi, lasten leikittäjiksi ryhmään sekä Auroran päivän viestinnällisiin tehtäviin

04.02.20

 

Auroras-verkosto tarjoaa yksilö- ja ryhmämentorointia maahan muuttaneille, koulutetuille naisille ja maahan muuttaneille kotiäideille. Auroras-verkostossa on tällä hetkellä 40-50 vapaaehtoista yksilö- tai ryhmämentoria. Yksilömentorointia on Vaasassa, ryhmämentorointia pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Keväällä yksilömentorointia pilotoidaan ensimmäistä kertaa myös pääkaupunkiseudulla. 

YKSILÖMENTOROINTI

Jos asut Vaasassa ja olet kiinnostunut osallistumaan yksilömentorointiin, ilmoittaudu mukaan nettisivujen kautta. Vaasan uusi yksilömentoroinnin ryhmä alkaa helmikuussa.

Pääkaupunkiseudulla ryhmiin osallistuneet naiset voivat ryhmän päättyessä toivoa yksilömentoria omalta alaltaan. Keväällä tarvitsemme uusia yksilömentoreita seuraavilta aloilta:

  • biologia
  • matkailuala
  • it-ala
  • sosiaaliala

Toivomme, että mentorin on mahdollista tavata aktoria 6-8 kertaa kolmen kuukauden aikana. Mentorit haastatellaan ja he tapaavat aktorin ensimmäisen kerran yhdessä työntekijän kanssa. Tapaamisella määritellään yksilömentoroinnin tavoitteet. Odotamme mentoreilta oman alansa tuntemusta ja työkokemusta, laajat verkostot ovat avuksi vapaaehtoistehtävässä.

LASTEN LEIKITTÄJÄT

Itäkeskuksen kotiäideille suunnatussa Auroras-ryhmässä on vanhempien lisäksi myös lapsia. Ryhmä alkaa perjantaina 7.2. klo 10-12 ja tapaa viikoittain yhteensä kahdeksan kertaa. Toivomme ryhmään 1-3 vapaaehtoista tai opiskelijaa, jotka voivat ottaa vastuuta lasten leikittämisestä vanhempien osallistuessa ryhmään. Toivomme lasten leikittäjiltä 18 vuoden ikää. Arvostamme rohkeutta ja kokemusta pienten lasten kanssa olemisesta. Työntekijä on mukana ensimmäisellä kerralla.

VIESTINNÄLLISET VAPAAEHTOISTEHTÄVÄT AURORAN PÄIVÄN SEMINAARISSA

Järjestämme Auroran päivän seminaarin Eurooppasalissa 10.3. klo 16.30-18.30. Toivomme tilaisuuteen mukaan vapaaehtoista naista tai naisia, jotka voisivat:

  • striimata tapahtuman
  • ottaa tapahtumasta valokuvia (oma kamera tai hyvä kännykkäkamera)
  • kirjoittaa tapahtumasta uutisen nettisivuillemme

Valitsemme Auroran päivän vapaaehtoistehtäviin ensisijaisesti maahan muuttaneita naisia. Meillä on striimaukseen tarvittavat välineet ja perehdytämme niiden käyttöön. Nettisivuille tulevan uutisen voimme tarvittaessa oikolukea kielen osalta. Jos olet kiinnostunut vain yhdestä yllä mainitusta tehtävästä, sinun kannattaa ottaa silti yhteyttä meihin.

Yhteydenotot kaikkien vapaaehtoistehtävien osalta:
Tanja Aakko, hankekehittäjä, tanja.aakko@auroras.fi, p. 050-467 3510.
Halutessasi kirjoitamme kaikista vapaaehtoistehtävistä todistuksen. Huomioithan, että kaikki verkostomme vapaaehtoiset ovat naisia.