18.4.2019 Venla Vaattovaara kuvitti Auroras-hankkeen voimakkaita naisia

18.04.19

Auroras -hankkeen uusien kuvituskuvien takana on Venla Vaattovaara, 24-vuotias kuvittaja ja opiskelija. Venla tuli tunnetuksi viime keväänä aloittamastaan Instagram-kuvitusprojektista, jonka aikana hän haastoi itsensä piirtämään 100 naista sadassa päivässä. Projekti syntyi Venlan havahduttua uutisointiin siitä, kuinka tasa-arvo näkyy edelleen huonosti esimerkiksi lehtien sivuilla tai festareiden esiintyjälistoissa. Kun hän nämä ajatukset mielessään alkoi sitten pohtia oman osaamisensa kehittämistä kuvittajana, ei valinta piirtää vaikuttavia naisia ollut lainkaan vaikea. Sata naiskuvaansa Venla julkaisi Instagram-tilillään Muijavaara. Vaikka sadan kuvan haaste on jo onnistuneesti toteutettu, tili päivittyy yhä tiuhaan uusien vaikuttavien naisten muotokuvilla.

Venlan kuvissa esiintyy omalla tavallaan voimakkaita, taitavia ja vaikuttavia naisia. Hän pitää "kattauksen" monipuolisena poimimalla ideoita kuviinsa esimerkiksi uutisista ja omasta elämästään. Hän saa myös ehdotuksia potentiaalisista kuvitettavista muilta ihmisiltä.

Auroras-kuviin Venla halusi piirtää kaiken kokoisia ja näköisiä naisia, aivan kuten muihinkin kuviinsa. Auroras-toiminnan hän kokee vastaavan paitsi maahanmuuttajataustaisten naisten, myös työelämän tarpeisiin. Nykyajan työelämän kantava voima pitäiis hänen mielestään olla inhimillisyys ja sen myötä muun muassa tasa-arvo. Ihmisten väliset kohtaamiset ovat tässä tärkeässä roolissa.

Auroras-verkostossa mentoreina ja ryhmien vetäjinä toimivat vapaaehtoiset naiset. Myös Venla arvelee tulevaisuudessa osallistuvansa johonkin vapaaehtoistoimintaan, kunnhan hänen kiireinen arkensa hiukan rauhoittuu.

Tulevaisuudeltaan kuvittajana Venla toivoo lisää monipuolisia projekteja mielenkiintoisten asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kanssa sekä enemmän kohtaamisia ja inhimmillisyyttä: hänestä olisi mukava tavata enemmän ihmisiä työn merkeissä. Työtilanteensa vakiinnuttua hän saattaisi lisäksi tulevaisuudessa tehdä esimerkiksi kuvitustöitä hyväntekeväisyyteen pari kertaa vuodessa.

Venlan upeita kuvituksia voit seurata hänen Instagram-tilillään @muijavaara.

Kuvat: Venla Vaattovaara