Mentoriksi

 

Auroras-ryhmät koostuvat mentoreista ja aktoreista. Aktorit ovat maahan muuttaneita koulutettuja naisia, jotka haluavat oppia lisää suomalaisesta työelämästä ja kehittää työelämässä tarvittavaa suomen kielen taitoa. Mentorit ovat suomalaista työelämää hyvin tuntevia naisia. Jokaisessa ryhmässä on 2–3 mentoria.

Koska mentoreita osallistuu ryhmiin useampia, heidän koulutuksensa ja työelämäkokemuksensa täydentävät toisiaan. Mentoreilta toivomme hyvää suomen kielen taitoa, kokemusta suomalaisesta työelämästä ja halua tukea maahan muuttaneita naisia työllistymisen poluilla. Sinulla ei tarvitse olla tiettyä koulutusta, tietoja tai taitoja voidaksesi tulla mukaan toimintaan. Riittää, että sinulla on halu auttaa.

Yksilömentoroinnissa muodostamme mentori-aktori-pareja, joiden koulutus tai työelämäkokemus ovat lähellä toisiaan. Näin aktori pystyy saamaan tietoa, joka auttaa häntä työn hakemisessa ja oman alansa ymmärtämisessä. Yksilömentorointi täydentää aina ryhmämentorointia ja halutessasi voit toimia sekä yksilö- että ryhmämentorina.

Mentorit saavat perehdytyksen tehtäväänsä Auroras-verkostolta. Verkosto on tuottanut myös materiaalia mentoroinnin tueksi. Mentoreilla on mahdollisuus tavata toisiaan ja päästä vaihtamaan ajatuksia verkoston järjestämissä tilaisuuksissa.

Jos olet kiinnostunut toimimaan Auroras-verkoston vapaaehtoisena, ota yhteyttä: https://auroras.fi/yhteystiedot/

Tervetuloa mukaan!