Aktoriksi

Auroras-verkosto järjestää työelämäaiheista yksilö- ja ryhmämentorointia maahanmuuttajataustaisille koulutetuille naisille ja kotiäideille. Aktorit ovat Suomeen muuttaneita, työllistymistä tavoittelevia naisia. Toivomme, että sinulla on ryhmään osallistuessasi sellainen kielitaito, että pystyt osallistumaan keskusteluun suomen kielellä. Kielitaitosi ei tarvitse kuitenkaan olla täydellinen, opit lisää toisten kanssa keskustelemalla. Ryhmään tullessasi voit olla työtön, opiskelija, työssä tai kotivanhempana. Huomioithan kuitenkin, että ryhmässä keskustellaan työn hakemisesta ja työelämään liittyvistä aiheista.

Mentoroinnin aikana 

- opit tunnistamaan ja kehittämään omaa osaamistasi
- saat käytännön työkaluja työnhakuun (CV, työhakemus, LinkedIn)
- saat tietoa suomalaisesta työelämästä
- kehität työelämässä tarvittavaa suomen kielen taitoa ja sanastoja
- saat apua verkostojen kehittämiseen.

Voit tulla aktoriksi koulutettujen naisten ryhmään, jos

       - sinulla on jokin koulutus kotimaastasi tai Suomesta (koulutustasolla ei ole merkitystä)
       - haluat kehittää suomen kielen taitoasi ja työelämään liittyviä sanastoja
       - haluat tutustua suomalaiseen työelämään ja toivot ideoita työnhakuun
       - haluat oppia työnhausta (CV, työhakemus, LinkedIn, työhaastattelu)
       - haluat tutustua suomalaisiin työpaikkoihin, uusiin ihmisiin ja verkostoitua.

Mentorit ovat Auroras-verkoston vapaaehtoistyöntekijöitä. He puhuvat hyvää suomen kieltä, heillä on kokemusta suomalaisesta työelämästä ja he haluavat auttaa sinua työllistymään toivomallesi alalle. Kaikki Auroras-toiminnassa mukana olevat mentorit ja myös aktorit ovat naisia. Mentorointi on maksutonta.

Ryhmämentorointi

Ryhmiä järjestetään sekä lähi- että etätapaamisin. Ryhmät tapaavat yleensä kerran viikossa, noin kaksi tuntia kerrallaan, yhteensä 8-12 kertaa. Saat parhaan hyödyn, kun osallistut ryhmän kaikkiin tapaamisiin. Etäryhmiin voit osallistua kaikkialta Suomesta ja tapaamiset järjestetään etäyhteyksin.
Ryhmien aikataulut ja ilmoittautuminen löytyvät täältä

Yksilömentorointi

Yksilömentorointia on järjestetty Vaasassa ja pääkaupunkiseudulla. Nyt toiminta jatkuu Vaasassa. Yksilömentoroinnissa muodostamme mentori-aktori-pareja, joiden koulutus tai työelämäkokemus ovat lähellä toisiaan. Tapaamisista sovitaan yhdessä aktorin ja mentorin kesken. Prosessiin sisältyy myös kaikkien mentorointiparien yhteisiä tapaamisia.
Yksilömentoroinnista tiedotamme täällä.

 Tervetuloa Auroras-verkostoon!