Aktoriksi

Auroras-verkosto järjestää työelämäaiheista yksilö- ja ryhmämentorointia maahanmuuttajataustaisille koulutetuille naisille ja kotiäideille. Aktorit ovat Suomeen muuttaneita, työllistymistä tavoittelevia naisia. Toivomme, että sinulla on ryhmään osallistuessasi sellainen kielitaito, että pystyt osallistumaan keskusteluun suomen kielellä. Kielitaitosi ei tarvitse kuitenkaan olla täydellinen, opit lisää toisten kanssa keskustelemalla. Ryhmään tullessasi voit olla työtön, opiskelija, työssä tai kotivanhempana. Huomioithan kuitenkin, että ryhmässä keskustellaan opiskelusta ja työn hakemisesta.

Voit tulla aktoriksi koulutettujen naisten ryhmään, jos

       - sinulla on jokin koulutus kotimaastasi tai Suomesta (koulutustasolla ei ole merkitystä)
       - haluat kehittää suomen kielen taitoasi ja työelämään liittyviä sanastoja
       - haluat tutustua suomalaiseen työelämään ja toivot ideoita työnhakuun
       - haluat oppia työnhausta (CV, työhakemus, LinkedIn, työhaastattelu)
       - haluat tutustua suomalaisiin työpaikkoihin, uusiin ihmisiin ja verkostoitua.

Voit tulla aktoriksi kotiäitien ryhmään, jos

       - olet kotona lasten kanssa, mutta kiinnostunut suomalaisesta työelämästä
       - haluat kehittää suomen kielen taitoasi ja työelämään liittyviä sanastoja
       - haluat oppia työnhausta (CV, työhakemus, LinkedIn, työhaastattelu)
       - haluat tietoa työ- ja opiskelumahdollisuuksista
       - haluat tutustua uusiin ihmisiin, keskustella muiden äitien kanssa ja verkostoitua. 

Mentorit ovat Auroras-verkoston vapaaehtoistyöntekijöitä. He puhuvat hyvää suomen kieltä, heillä on kokemusta suomalaisesta työelämästä ja he haluavat auttaa sinua työllistymään toivomallesi alalle. Kaikki Auroras-toiminnassa mukana olevat mentorit ja myös aktorit ovat naisia. Mentorointi on maksutonta.

Ryhmämentorointi

Ryhmiä järjestetään sekä lähi- että etätapaamisin. Ryhmät tapaavat yleensä kerran viikossa, noin kaksi tuntia kerrallaan, yhteensä 8-12 kertaa. Toivomme, että voit osallistua mahdollisimman moneen tapaamiseen. Kotiäitien ryhmiin voit osallistua lasten kanssa. Etäryhmiin voit osallistua kaikkialta Suomesta ja tapaamiset järjestetään Zoomissa. Saat tarvittaessa apua Zoomin käyttöön. Ilmoittautuminen syksyn 2021 ryhmiin on nyt käynnissä! Ryhmien aikataulut ja ilmoittautuminen löytyvät täältä

Yksilömentorointi

Yksilömentorointia on järjestetty Vaasassa ja pääkaupunkiseudulla. Yksilömentoroinnissa muodostamme mentori-aktori -pareja, joiden koulutus tai työelämäkokemus ovat lähellä toisiaan. Tapaamisista sovitaan yhdessä aktorin ja mentorin kesken. Prosessiin sisältyy myös kaikkien mentorointiparien yhteisiä tapaamisia. Yksilömentoroinnista tiedotamme täällä.

 Tervetuloa Auroras-verkostoon!