Aktoriksi

Auroras-ryhmiä on pääkaupunkiseudulla, Mustasaaressa ja etäyhteydellä. Ryhmät tapaavat yleensä kerran viikossa, noin kaksi tuntia kerrallaan. Koulutettujen naisten ryhmissä tapaamisia on 12 ja kotiäitiryhmissä 8. Toivomme, että voit osallistua mahdollisimman moneen tapaamiseen. Katso tältä sivulta, mitä toivomme Auroras-ryhmien aktoreilta.

Yksilömentorointia järjestetään Vaasassa. Yksilömentorointi kestää n. 8-10 kuukautta. Prosessiin sisältyy myös kaikkien mentorointiparien yhteisiä tapaamisia. Lue lisää Vaasan yksilömentoroinnista täältä.

Yksilömentorointia järjestetään myös pääkaupunkiseudulla. Voit saada yksilömentorin, kun olet ensin osallistunut Auroras-ryhmään. Kahdenkeskisissä tapaamisissa voitte keskustella mentorin kanssa sinulle ajankohtaisista, työllistymiseen liittyvistä asioista. Mentori voi auttaa sinua esimerkiksi työpaikkojen löytämisessä, työhakemuksen viimeistelyssä tai työhaastatteluun valmistautumisessa. Yksilömentoria tavataan 6-8 kertaa.

 

Voit tulla aktoriksi, jos

*olet Suomeen muuttanut, nainen ja sinulla on jokin koulutus kotimaastasi tai Suomesta. Koulutuksen tasolla ei ole merkitystä. Kotiäitien ryhmään osallistuvalla ei tarvitse olla koulutusta kotimaastaan tai Suomesta.

*haluat kehittää suomen kielen taitoasi ja työelämään liittyviä sanastoja. Toivomme, että sinulla on ryhmään osallistuessasi sellainen kielitaito, että pystyt osallistumaan keskusteluun suomen kielellä. Kielitaitosi ei tarvitse kuitenkaan olla täydellinen, opit lisää toisten kanssa keskustelemalla.

*haluat tutustua suomalaiseen työelämään ja toivot ideoita työnhakuun. Ryhmään tullessasi voit olla työtön, opiskelija, työssä tai kotivanhempana. Huomioithan kuitenkin, että ryhmässä keskustellaan opiskelusta ja työn hakemisesta.

*haluat tutustua suomalaisiin työpaikkoihin, uusiin ihmisiin ja verkostoitua.

 

Mentorit ovat Auroras-verkoston vapaaehtoistyöntekijöitä. He puhuvat hyvää suomen kieltä, heillä on kokemusta suomalaisesta työelämästä ja he haluavat auttaa sinua työllistymään toivomallesi alalle. Kaikki Auroras-toiminnassa mukana olevat mentorit ja myös aktorit ovat naisia. Mentorointi on maksutonta.

 

Ryhmien aikataulut ja ilmoittautuminen löytyvät täältä. Tervetuloa Auroras-verkostoon!