Aktoriksi

Tule aktoriksi Auroras-verkostoon. Auroras-ryhmiä on tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Ryhmien lisäksi verkostomme järjestää yksilömentorointia Vaasassa. Ryhmät tapaavat yleensä joka tai joka toinen viikko, noin kaksi tuntia kerrallaan. Koulutettujen naisten ryhmissä tapaamisia on 12 ja kotiäitiryhmissä 8. Toivomme, että aktorit osallistuvat kaikkiin tapaamisiin.

Pääkaupunkiseudulla pilotoimme ryhmien rinnalla yksilömentorointia. Mentorin ja aktorin kahdenkeskisissä tapaamisissa voitte keskustella tarkemmin sinulle ajankohtaisista, työelämään liittyvistä asioista. Voit saada apua esimerkiksi työpaikkojen etsimiseen, hakemusten viimeistelyyn tai työhaastatteluun valmistautumiseen.

Ryhmä- ja yksilömentorointiin osallistuminen on maksutonta. Mentorit ovat Auroras-verkoston vapaaehtoistyöntekijöitä, he ovat saaneet perehdytyksen tehtäväänsä verkoston työntekijöiltä ja jo pidempään mentoreina toimineilta. Auroras-mentoreilla on kokemusta ja tietoa suomalaisesta työelämästä.

Voit tulla mukaan toimintaan, jos

*olet Suomeen muuttanut, nainen ja sinulla on jokin koulutus kotimaastasi tai Suomesta. Koulutuksen tasolla ei ole merkitystä. Meillä on erikseen ryhmiä kotiäideille, niihin osallistuvalla ei tarvitse olla koulutusta.

*haluat oppia keskustelemaan työelämään liittyvistä asioista suomen kielellä. Sinulla on ryhmään tullessasi hyvä olla jo jonkin verran kielitaitoa, sillä käymme kaikki keskustelut suomeksi. Kielitaitosi ei tarvitse kuitenkaan olla täydellinen, ryhmässä opit lisää esimerkiksi työelämään liittyviä sanoja.

*haluat tutustua suomalaiseen työelämään ja toivot ehkä tukea tai ideoita työnhakuun. Ryhmään tullessasi voit olla työtön, opiskelija, työssä tai kotivanhempana. Jos sinulla on jo työ, toivot ehkä työllistymistä omaa koulutustasi vastaavasti.

*haluat tutustua suomalaisiin työpaikkoihin, uusiin ihmisiin ja kasvattaa verkostojasi.

Näet alkavien ryhmien aikataulut ja pääset ilmoittautumaan ryhmiimme paikkakuntakohtaisilla sivuilla. Tervetuloa osaksi Auroras-verkostoa!