Keväällä pilotoitu Auroras-kieliryhmä saavutti suuren suosion

25.06.24

 

Auroras-verkosto on touko-kesäkuun aikana pilotoinut uutta tiiviimpää Auroras-kieliryhmää. Ryhmä on suunnattu erityisesti A2-tason kielen oppijoille, jotka haluavat vahvistaa työelämän ja työnhaun suomen kielen valmiuksiaan. Perinteisissä Auroras-mentorointiryhmissä suomen kielen taitotason edellytyksenä on B1.

Uudessa kieliryhmässä sovelletaan innovatiivisesti Auroraksen sisartoiminnon, SANLin kotoutumistoimintojen Toistetaan yhdessä -hankkeen luotsaamaa Toisto-metodia. Toisto on puhuttuun kieleen keskittyvä, kuuntelemista ja toistamista painottava alkuvaiheen kielenopetuksen vaikuttava menetelmä. Toisto-menetelmän mukaisesti Auroras-kieliryhmässä opetellaan sanastoa ja fraaseja, jotka ovat hyödyllisiä arkielämän työnhaun ja työelämän tilanteissa. Ryhmässä käytetään selkeää suomea, ja keskusteluissa hyödynnetään paljon toiminnallisia pienryhmäharjoitteita.

Ryhmässä harjoitellaan työnhaun prosessiin liittyvää sanastoa, opitaan sanoittamaan omia vahvuuksia ja ammatillista osaamista sekä kertomaan omasta motivaatiosta, tavoitteista ja itselle tärkeistä työelämän arvoista. Ryhmässä pääsee myös rakentamaan oman hissipuheensa ja harjoittelemaan työhaastattelua suomeksi. Kieliryhmä tarjoaa mahdollisuuden harjoitella työhön liittyvää sanastoa ja työelämän vuorovaikutustilanteita matalalla kynnyksellä, rennossa ja turvallisessa ryhmätilanteessa. Käytännönläheiset harjoitukset ja rento ilmapiiri luovat rohkeutta käyttää suomea ja sanallistaa omaa asiantuntijaidentiteettiään.

Kieliryhmä antaa hyvät valmiudet osallistua Auroras-mentorointiin. Kun työelämän suomenkielinen sanasto ja avainfraasit ovat ensin tulleet tutummaksi, voi mentorointiryhmässä syventyä työnhaun prosessiin, suomalaisen työelämän teemoihin ja keskusteluihin. Kieliryhmä tarjoaa myös aineksia oman suomenkielisen CV:n ja työhakemuksen työstämiseen myöhemmin mentorointiryhmässä.

Kevään ryhmä oli erittäin suosittu. Osallistuminen oli aktiivista ja ryhmäläisten palaute hyvin positiivista. Yleisarvosana ryhmälle oli 4,9/5. Ryhmäläiset kokivat erityisen hyödyllisinä pienryhmätehtävät, työelämäsanaston käsittelyn sekä puhumiseen keskittyvät harjoitukset, joista erityisesti työhaastatteluharjoitus. He myös arvostivat erilaisten tietojen ja kokemusten jakamista ryhmässä.

Seuraava kieliryhmä on suunnitteilla ensi syksyksi. Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme ja haluaisit tukea kansainvälisten naisten työelämän kielen oppimista tarjoamalla kokoontumistilan Auroras-kieliryhmälle organisaatiossasi, olethan rohkeasti yhteydessä koordinaattori Jenni Labartheen: jenni.labarthe(at)auroras.fi / 050 324 3189.