Tietoa aktoreille

Tältä sivulta löydät suomalaiseen työelämään ja opiskeluun liittyvää tietoa selkosuomella.

 

SUOMALAINEN TYÖELÄMÄ

Töissä Suomessa: Tietoa maahanmuuttajalle 13 kielellä
Töissä Suomessa -opas tarjoaa perustietoa suomalaisesta työelämästä. Opas on tarjolla 13 eri kielellä.

SAK: Maahanmuuttajien työsuhdeneuvonta
Maahanmuuttajien työsuhdeneuvonta neuvoo ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä, jos heillä on työsuhteeseen liittyviä kysymyksiä tai ongelmia. Maksuton palvelu on avoin kaikille eikä kysyjän tarvitse kuulua ammattiliittoon.

Opetushallitus: Ulkomailla suoritettujen tutkintojen tunnustaminen Suomessa 
Jos olet suorittanut tutkinnon ulkomailla, saatat tarvita tutkinnon tunnustamispäätöksen, jotta voit työskennellä tai opiskella Suomessa. Tältä sivulta saat lisätietoa.

 

SUOMEN KIELEN OPPIMINEN

Suomen kielen kurssit: finnishcourses.fi
Finnishcourses.fi-palvelussa on tietoa monen eri järjestäjän kursseista.

Luetaan yhdessä
Valtakunnallinen Luetaan yhdessä-verkosto tarjoaa vapaaehtoistyöhön perustuvaa, ilmaista kielenopetusta. Verkostoon kuuluu yli 100 ryhmä ympäri Suomea, osa ryhmistä on pelkästään naisille.

Yle uutiset selkosuomeksi
Yle Uutiset Selkosuomeksi tarjoaa suomenkielisiä päivittäisuutisia tv:ssä, verkossa ja radiossa. Ylen selkouutiset on suunnattu ennen kaikkea henkilöille, jotka opiskelevat suomea toisena tai vieraana kielenä.

Selkosanomat
Selkosanomat on selkokielinen ajankohtaislehti internetissä.

Videoita työelämän tilanteista
Suomi Taskussa Oy on julkaissut yhteensä 150 videota erilaisista arkisista tilanteista suomen kielellä, tekstitettyinä arabiaksi, englanniksi tai farsin / darin kielelle. 11 videota koskee suomalaista työelämää.

 

OMAN OSAAMISEN KEHITTÄMINEN

Osaajia työelämään verkko-oppimisympäristö
Mm. oman osaamisen tunnistamiseen ja työnhakuun liittyviä tehtäviä selkosuomella. Huom! Voit tehdä tehtäviä itseksesi, mutta niitä ei voi lähettää opettajalle sivuston kautta.

 

ULKOMAILLA SUORITETTUJEN TUTKINTOJEN TUNNUSTAMINEN

SIMHE: Tukea korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille
Suomessa on korkeakouluja, jotka auttavat maahanmuuttajia koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Näitä korkeakouluja ovat: Helsingin yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Turun yliopisto, Karelia ammattikorkeakoulu, Metropolia ammattikorkeakoulu ja Oulun ammattikorkeakoulu. Löydät lisää tietoa yllä olevasta linkistä.